Het is één van de meest voorkomende hobby’s in Nederland: koken (bijvoorbeeld vlees stoven met of zonder deksel, leuke recepten uitproberen en nieuwe ingrediënten ontdekken) en bakken. Met name dit laatste neemt enorm in populariteit toe, dankzij bijvoorbeeld diverse tv programma’s. In dit blog lichten we het zelf brood bakken met de oven toe. Met het juiste bakgerei is dit helemaal niet moeilijk, en super leuk!
Kies voor kwaliteit Rijzen, en… bakken maar!
Bij het bakken is het gebruik van goed bakgerei aan te raden. Wanneer je gelijkmatige plakken van je brood wil snijden, gebruik dan een broodbakvorm. Een metalen bakvorm geleidt de warmte goed. We willen natuurlijk geen aangebrand brood, maar wel een knapperige korst! Een andere manier om die felbegeerde knapperigheid te verkrijgen is door een metalen braadslede onderin de oven te leggen. Hier leg je, wanneer je het brood in de oven doet, ijsklontjes in. Hierdoor komt er een grote hoeveelheid stoom vrij, wat het brood een goede korst geeft. Genieten maar!
Na het lezen van dit blog ben jij helemaal klaar voor het zelf brood bakken met de oven. Eet smakelijk! |
https://pannenreus.nl |