ABNY
Image default
Huishoudelijk

3 innovaties in raamfolie die je nog niet kende

Nog niet zo lang geleden zag je raamfolie vooral bij woningen die goedkoop waren afgewerkt. Het werd vaak niet al te netjes aangebracht maar het was goedkoop en het hield ongewenste blikken buiten de deur. Maar de tijden zijn veranderd. Je hebt tegenwoordig de keuze uit tientallen soorten raamfolie, ieder met zijn eigen voordelige eigenschappen. In dit artikel gaan we dieper in op drie van de meest belangrijke innovaties binnen raamfolie.

Makkelijk aanbrengen dankzij de handige Squid raamfolie

De eerste innovatie tackelt meteen het grootste probleem dat de meeste mensen ondervinden bij raamfolie. In het verleden kon je raamfolie alleen aanbrengen dankzij de statische aantrekkingskracht tussen folie en raam. Het gevolg? Je plakte de raamfolie al snel scheef of er zaten luchtbellen in waardoor je een strak resultaat wel kon vergeten. Gelukkig is dit veranderd met de komst van zelfklevende Squid raamfolie. Deze raamfolie van textiel is erg makkelijk strak aan te brengen en biedt privacy, zonwering en decoratie!

Verduisteringsfolie met uv-weerstand

Een raam zit niet altijd op een handige plek. In een garage of op een zolder, waar je vooral spullen in de opslag hebt staan, kan daglicht daadwerkelijk schadelijk zijn. Uv-straling zorgt namelijk voor verkleuring en spullen van bepaalde kunststoffen kunnen uitdrogen en na verloop van tijd hun stevigheid verliezen. Verduisteringsfolie blokt tot maar liefst 85% van het zonlicht en de bijkomende straling waardoor je spullen altijd veilig opgeslagen blijven. Dat maakt het tot de ultieme privacy folie!

De optische illusie van one way vision raamfolie

De innovatie die is toegepast bij one way vision raamfolie is opmerkelijk omdat het eigenlijk een optische illusie is. Dit folie is geperforeerd met piepkleine gaatjes waardoor licht naar binnen kan vallen. Omdat je oog naar het licht getrokken wordt kun je vanuit de lichte kant wel naar buiten kijken maar vanaf de donkere kant niet naar binnen. Let er wel op dat dit effect in de avond omgedraaid is omdat het dan binnen lichter is dan buiten.