Letselschade na een hondenbeet

  Een hondenbeet kan ernstig letsel veroorzaken, zowel lichamelijk geestelijk. Daarnaast kan er letsel oplopen wanneer er een val plaatsvindt ...

Inhoudsopgave:

 

Een hondenbeet kan ernstig letsel veroorzaken, zowel lichamelijk geestelijk. Daarnaast kan er letsel oplopen wanneer er een val plaatsvindt door een hond. Een hondenbeet resulteert soms in letselschade. Welke gevolgen heeft dit? Welke schadevergoeding kan geclaimd worden? Lees hier alles over letselschade na een hondenbeet.

Een hondenbeet laat een bijt- of schaafwond achter op de huid. Er is sprake van een bijtwond als er een groot risico is op weefselbeschadiging en/of infecties. Een hondenbeet beschadigt het weefsel en het risico is aanwezig dat er een infectie ontstaat. Het is van belang om direct na een hondenbeet een tetanusprik bij de huisarts te halen. 

Naast de wond die een hondenbeet achterlaat, is er ook sprake van extra leed wanneer er blijvende littekens achterblijven. 

Wie is er verantwoordelijk voor de letselschade na een hondenbeet?

De bezitter van een hond is aansprakelijk voor eventuele schade veroorzaakt door de hond. Het maakt dan ook niet uit of de eigenaar van de hond schuld heeft aan het gedrag van de hond. Hij/zij is te allen tijde aansprakelijk. Echter zijn er een aantal uitzonderingen. In het geval van overmacht of noodweer is diegene niet aansprakelijk. Er is sprake van noodweer wanneer de eigenaar slaapt en de hond een inbreker aanvalt. In deze specifieke situatie is er geen sprake van aansprakelijkheid.

Wat je moet doen bij letselschade na een hondenbeet

Net zoals in andere gevallen van letselschade, is het belangrijk om alle stappen na te gaan. Noteer altijd de namen en telefoonnummers van getuigen en van de aansprakelijke. Loop daarna de volgende stappen door:

  1. Ga naar de huisarts voor een tetanusprik. Zo wordt de mogelijkheid op infectie ingeperkt. Daarnaast is het onderzoek nodig om later de schadeclaim in te dienen.

  2. Stel de betreffende partij aansprakelijk voor de hondenbeet.

  3. Behoud overzicht over de gemaakte kosten. Dit geldt als bewijs voor de in te dienen schadeclaim. 

De gevolgen van de letselschade

Een hondenbeet kan schadelijke gevolgen hebben. Naast lichamelijk, ook geestelijk. Er kan sprake zijn van lichamelijke, materiële en psychische schade. Alle opgelopen schade wordt vergoed door de aansprakelijke tegenpartij, de eigenaar van de hond. De schadeposten:

  • misgelopen inkomsten;

  • medische kosten;

  • studievertraging;

  • persoonlijke eigendommen;

  • smartengeld.


Er zijn meer schadeposten dan je misschien denkt. Het is belangrijk om zo snel mogelijk juridisch advies in te winnen. Zodra er iemand aansprakelijk is gesteld, worden de juridische kosten tevens vergoed.Hulp nodig? Een letselschadebureau is gespecialiseerd in het geven van juridisch advies ten gevolge van letselschade. Neem vrijblijvend contact op.

https://letselschadebureau.nl/
Delen:
Meer Berichten
Stuur ons een bericht

Registreer nu en deel jouw verhaal vandaag nog op ons platform. Ontdek hoe jouw verhaal anderen kan inspireren en verbinden.

Gerelateerde Berichten

Klantenservice speelt een cruciale rol in het succes van uw onderneming. Elk inkomend telefoontje biedt een kans om een geweldige indruk te maken, een vraag ...

Bij het kiezen van een goede dumbbellset is het belangrijk om te weten welke doelen je wilt bereiken. Of je nu traint voor kracht, spiermassa ...

Emaille bekers zijn een geweldige keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar duurzame en stijlvolle producten. Deze bekers zijn niet alleen functioneel, maar ook ...

De juiste filtertechniek is essentieel in een tijd waarin industriële processen steeds meer onder de loep worden genomen vanwege milieu-impact en efficiëntie. Effectieve filtertechnieken zijn ...