ABNY
Image default
Eten en drinken

De start van een restaurant

Een eigen restaurant starten is voor vele een droom. Voor veel mensen kunnen koken of met veel klanten kunnen communiceren terwijl je die overheerlijke cocktail maakt. Echter komen er een aantal zaken bij kijken, voordat er begonnen kan worden met de start van een restaurant.

 

De onderneming

De allereerste stap is om kritisch te kijken naar je doel, passie en je persoonlijkheid. Bedenk wat jouw sterke en zwakke punten zijn. Probeer hulp te vinden bij jouw zwakke punten. Zo kan je er voor zorgen, dat de zwakke punten geminimaliseerd kunnen worden.

 

Het concept

De tweede stap is een schets van het concept. Het is goed om je af te vragen wie je met het restaurant wilt bereiken. Wil je jouw restaurant richten op een specifieke groep of voor iedereen. Daarbij is het goed om na te denken over de verschillende menu’s, afhalen en lokaal eten, prijsklasse en de concurrentie.

 

Locatie en de ruimte

De derde en tevens de vierde stap is de locatie. De grootte, vorm en stijl van het restaurant is belangrijk voor de waarde. Het is tevens ook belangrijk om een locatie te vinden, bij een plek waar jouw doelgroep actief is.

 

Financiële situatie

Een van de belangrijkste, dan niet het belangrijkste is de financiële situatie. Uiteindelijk draait het allemaal om geld. De financiële situatie is belangrijk voor de start-up, maar tevens ook voor de hele weg. In het begin zal een onderneming veel verlies draaien, maar het is de bedoeling dat de onderneming dit in de toekomst positief omdraait.

 

Het eten

Het menu is de basis van het restaurant. Het is een aspect wat de bezoeker trekt. Het is belangrijk dat het menu, zowel bij het thema van het restaurant past, als bij de verwachting van de bezoeker.

 

Het personeel

Het personeel is een belangrijke factor van het restaurant. Het personeel kan een bedrijf maken of breken. Het is dus belangrijk om het personeel duidelijk aan te geven wat de regels van het restaurant zijn.

 

Techniek

Wanneer bovenstaande punten zijn voltooid, is het belangrijk om te voorzien in de juiste techniek. Tegenwoordig is digitaal een belangrijk aspect. Hierbij te denken aan pinautomaten en het digitaal doorgeven van de bestelling.

 

Hopelijk heb je na het lezen van deze blog een goed stappenplan voor het beginnen van een restaurant. Succes!