Voor wie is het mogelijk een bedrijfshypotheek af te sluiten?

Het afsluiten van een bedrijfshypotheek is vaak nodig wanneer je als ondernemer een bedrijfspand of kantoor wilt kopen of verbouwen. ...

Inhoudsopgave:

Het afsluiten van een bedrijfshypotheek is vaak nodig wanneer je als ondernemer een bedrijfspand of kantoor wilt kopen of verbouwen. Dit allemaal van eigen geld doen is vaak niet haalbaar of belastingtechnisch slim om te doen. Maar is het voor iedereen mogelijk om een bedrijfshypotheek af te sluiten? 

De bedrijfshypotheek, wat houdt het in?

Een bedrijfshypotheek sluit je als ondernemer af voor het aanschaffen van een bedrijfspand of kantoor. Ook is het mogelijk om een bedrijfshypotheek af te sluiten wanneer je je huidige pand wilt gaan verbouwen. In sommige gevallen kan een verbouwing je net zoveel opleveren als bijvoorbeeld een groter bedrijfspand. 

Een bedrijfshypotheek afsluiten werkt ongeveer hetzelfde als het afsluiten van een hypotheek voor een huis. Het grote verschil is dat je voor een bedrijfshypotheek nooit 100% van het benodigde bedrag kunt lenen. Je moet hierbij altijd een vooraf bepaald percentage van het aankoopbedrag of verbouwbudget financieren met eigen geld. 

Wie kan een bedrijfshypotheek afsluiten?

Zoals de naam al doet vermoeden, is een bedrijfshypotheek een hypotheek specifiek voor bedrijven. Je kunt deze dan ook alleen afsluiten als je een eigen bedrijf hebt of ondernemer bent. Een bedrijfshypotheek is dan ook alleen voor de aanschaf of het verbouwen van een bedrijfspand, winkel of kantoor. 

Voordat je een bedrijfshypotheek kunt afsluiten, is het wel belangrijk dat je aan alle voorwaarden voldoet. De meeste banken hebben over het algemeen dezelfde voorwaarden, maar er zijn punten waarop ze kunnen verschillen. Zo kun je bij de ene bank maximaal 90% van het benodigde bedrag lenen, wel dat een andere bank je maar 70% leent. Hier zit dan over het algemeen ook weer een groot verschil in rente tussen. 

Waar wordt de bedrijfshypotheek op gebaseerd?

Bij een bedrijfshypotheek afsluiten moet je vooraf een goed plan opstellen. Ook moet je in gesprek gaan met je boekhouder en kijken of het haalbaar is voor je bedrijf. Een bedrijfshypotheek brengt maandelijkse kosten met zich mee en je bedrijf moet dit wel voor een langere periode elke maand kunnen betalen. Het maken van een prognose is ook aan te raden. Zo kun je aantonen wat de verwachte groei van je bedrijf gaat zijn. 

Met al deze verzamelde informatie ga je in gesprek met een hypotheek adviseur. Deze adviseur zal kijken welke geldverstrekker het beste bij jouw situatie en toekomstplannen past. De ene geldverstrekker kijkt alleen naar de cijfers, de andere kijkt ook naar je plannen. Zo wordt het ook voor startende ondernemers mogelijk om een bedrijfshypotheek af te sluiten. 

 

Tags:
Delen:
Meer Berichten
Stuur ons een bericht

Registreer nu en deel jouw verhaal vandaag nog op ons platform. Ontdek hoe jouw verhaal anderen kan inspireren en verbinden.

Gerelateerde Berichten

De vennootschapsbelasting is een belasting die bedrijven moeten betalen over hun winst. Als ondernemer of bestuurder is het belangrijk om te begrijpen wat deze belasting ...

Het regelen van uw belastingaangifte kan een tijdrovende en soms ingewikkelde klus zijn. Zeker wanneer u niet volledig op de hoogte bent van de geldende ...

Participatie in een van de investeringsfondsen van Beaureale Investments uit Goes biedt grootinvesteerders een unieke kans om te profiteren van aantrekkelijke vastgoedinvesteringen op de vakantieparken ...

Heb je ooit stilgestaan bij hoe een belastingadviseur uit Etten-Leur je kan helpen jouw financiën optimaal te beheren? Bij Peeters Fiscaal Juridisch Adviesbureau uit Etten-Leur ...