ABNY
Image default
Energie

Wat zijn de basisonderdelen van een kleine windmolen van EAZ?

Windenergie Systemen voor thuisgebruik omvatten over het algemeen een rotor, een generator of dynamo gemonteerd op een frame, een staart (meestal), een toren, bedrading en de “balans van systeem” -componenten: controllers, omvormers en / of batterijen. Via de draaiende bladen vangt de rotor de kinetische energie van de wind op en zet deze om in roterende beweging om de generator aan te drijven, die AC of wilde AC (variabele frequentie, variabele spanning) produceert, die doorgaans wordt omgezet in netcompatibele AC-elektriciteit.

Overweeg je een kleine windmolen van EAZ? Lees hier waarom dat voor u kan werken. 

Windturbine

Kleine windmolens kunnen worden onderverdeeld in twee groepen: horizontale as en verticale as. De meest gebruikte turbine in de huidige markt is de windturbine met horizontale as. Deze turbines hebben meestal twee of drie bladen die meestal zijn gemaakt van een composietmateriaal zoals glasvezel. Windturbines met verticale as bestaan ​​uit twee typen: Savonius en Darrieus. Een Savonius-turbine is van bovenaf te herkennen aan het “S”-vormige ontwerp. Darrieus-turbines zien eruit als een eierklopper en hebben verticale bladen die in en uit de wind draaien.

De hoeveelheid vermogen die een turbine met horizontale as zal produceren, wordt bepaald door de diameter van de rotor. De diameter van de rotor definieert het “geveegde gebied” of de hoeveelheid wind die door de turbine wordt onderschept. Het frame van de turbine is de structuur waarop de rotor, generator en staart zijn bevestigd. De staart houdt de turbine naar de wind gericht.

Toren

Omdat windsnelheden toenemen met de hoogte, is de turbine op een toren gemonteerd. Over het algemeen geldt: hoe hoger de toren, hoe meer vermogen het windsysteem kan produceren. De toren heft de turbine ook op boven de luchtturbulentie die dicht bij de grond kan bestaan ​​vanwege obstakels zoals heuvels, gebouwen en bomen. Een algemene vuistregel is om een ​​windturbine op een toren te installeren met de onderkant van de rotorbladen ten minste 30 voet (9 meter) boven elk obstakel dat zich binnen 90 meter (300 voet) van de toren bevindt. [14] Relatief kleine investeringen in een grotere torenhoogte kunnen een zeer hoog rendement opleveren bij de elektriciteitsproductie.

illustratie van een neerklapbare toren met een neerklapbare toren in de verlaagde stand voor onderhoud of orkanen en een opklapbare toren in de normale bedrijfsstand. Tilt-down torens zorgen voor eenvoudig onderhoud voor turbines.

Er zijn twee soorten torens: zelfdragend (vrijstaand) en getuid. Torens met tuilen, die het minst duur zijn, kunnen bestaan ​​uit roostersecties, pijpen of buizen (afhankelijk van het ontwerp); ondersteunende tuidraden; en de stichting. Ze zijn gemakkelijker te installeren dan zelfdragende torens. Omdat de straal van de tui de helft tot driekwart van de torenhoogte moet zijn, hebben tuitorens echter ruimte nodig om ze te huisvesten. Hoewel neerklapbare torens duurder zijn, bieden ze de consument een gemakkelijke manier om onderhoud uit te voeren aan kleinere lichtgewicht turbines (meestal 5 kW of kleiner). Kantelbare torens kunnen ook tijdens orkanen en andere gevaarlijke weersomstandigheden op de grond worden neergelaten. Aluminium torens zijn gevoelig voor scheuren en moeten worden vermeden.

Balans van systeem

De kosten naast de turbine en de toren zijn de balans van het systeem, inclusief onderdelen en arbeid, die afhankelijk zijn van uw toepassing. De meeste fabrikanten kunnen u voorzien van een systeempakket dat alle onderdelen bevat die u nodig heeft voor uw toepassing. Zo zullen de onderdelen die nodig zijn voor een waterpompsysteem verschillen van de onderdelen die nodig zijn voor een residentiële, netgekoppelde toepassing. De balans van de benodigde systeemapparatuur hangt ook af van het feit of het systeem op het net is aangesloten, op zichzelf staat of deel uitmaakt van een hybride systeem. Voor een residentiële netgekoppelde toepassing kan de balans van systeemonderdelen een controller, accu’s, een stroomconditioneringseenheid (omvormer), bedrading, fundering en installatie omvatten. Veel windturbinecontrollers, omvormers of andere elektrische apparaten kunnen worden afgestempeld door een erkend testbureau.

Batterijen voor stand-alone systemen

Stand-alone systemen (systemen die niet zijn aangesloten op het openbare stroomnet) hebben batterijen nodig om overtollige stroom op te slaan voor gebruik wanneer de wind kalm is. Ze hebben ook een laadregelaar nodig om te voorkomen dat de batterijen overladen. Deep-cycle batterijen, zoals die worden gebruikt voor golfkarretjes, kunnen 80% van hun capaciteit honderden keren ontladen en weer opladen, waardoor ze een goede optie zijn voor afgelegen hernieuwbare energiesystemen. Autobatterijen zijn ondiepe-cyclusbatterijen en mogen niet worden gebruikt in systemen voor hernieuwbare energie vanwege hun korte levensduur bij deep-cycling-activiteiten.

Kleine windturbines wekken gelijkstroom (DC) elektriciteit op. In zeer kleine systemen werken DC-apparaten direct op de batterijen. Als u standaard apparaten wilt gebruiken die conventionele huishoudelijke wisselstroom (AC) gebruiken, moet u een omvormer installeren om de gelijkstroom van de batterijen om te zetten in wisselstroom. Hoewel de omvormer de algehele efficiëntie van het systeem enigszins verlaagt, kan het huis worden bedraad voor wisselstroom, een absoluut pluspunt bij geldschieters, elektrische codeambtenaren en toekomstige huizenkopers.

Voor de veiligheid moeten batterijen worden geïsoleerd van woonruimtes en elektronica omdat ze bijtende en explosieve stoffen bevatten. Loodzuuraccu’s hebben ook bescherming nodig tegen extreme temperaturen.

Omvormers voor netgekoppelde systemen

In netgekoppelde systemen is de enige extra uitrusting die nodig is een vermogensconditioneringseenheid (omvormer) die het turbinevermogen elektrisch compatibel maakt met het openbare stroomnet. Batterijen zijn meestal niet nodig.

Hoe duur is een windmolen? Lees hier alles over de verschillende prijzen. 

http://EAZwind.nl