Net als de zomer en de herfst brengt ook de winter een verscheidenheid aan heerlijke en voedzame wortelgroenten met zich mee, zoals wortelen, aardappelen, radijs en bieten. De winter is de ideale tijd om deze voedingsrijke groenten aan je dieet toe te voegen, omdat ze ons veel vitamine A, C en K en mineralen als kalium, zink en ijzer leveren. Er zijn echter enkele verschillen bij het kiezen van de juiste wintergroenten. Lees verder voor meer details… Waarom wintergroenten eten?Wintergroenten zijn een geweldige bron van voedingsstoffen. Wintergroenten bevatten vitamine A en C, die talrijke gezondheidsvoordelen hebben. Pompoen, bijvoorbeeld, is een uitstekende bron van betacaroteen, dat helpt om de immuniteit te verhogen en longziekten te voorkomen. Aardappelen zijn een uitstekende bron van kalium, dat nuttig is bij het voorkomen van hoge bloeddruk en het op peil houden van het bloedvolume. Wintergroenten zijn ook een uitstekende bron van vezels, die bepaalde ziekten kunnen helpen voorkomen, waaronder jicht, kanker en hartziekten. Er zijn dus genoeg reden om in de winter groenten te eten, maar eigenlijk kan je dit het hele jaar wel doen! Wat zijn de beste wintergroenten?Hier zijn enkele geweldige wintergroenten die je in het koude seizoen aan je dieet zou moeten toevoegen. Wortelen, pastinaken, aardappelen, rapen en sperziebonen. Dit zijn groenten met bomvol voedingsstoffen. Perfect dus om jou deze winter gezond te houden! Zoek een makkelijk sperziebonen recept, neem nog een paar groenten zoals aardappelen en maak een lekkere, maar vooral gezonde maaltijd in een paar minuten. Beste manieren om wintergroenten te bewarenEr zijn veel manieren om wintergroenten te bewaren, zodat je ze langer kunt bewaren tijdens de koudere maanden. Hier zijn enkele manieren waarop je dit kunt doen. Je kan de groenten voordat je ze bereid invriezen, hierbij is het belangrijk dat je de groenten eerst goed droog maakt. Vervolgens is het handig om de groenten te scheiden in porties en in zakjes in de vriezer te leggen. Zo kan je makkelijk de vriezer net houden en heb je meteen een portie klaar liggen. Ook kan je je groenten eerst bereiden en wat overblijft kan je dan invriezen. Hierbij is het belangrijk dat je de groenten tot kamertemperatuur laat komen. Hierna moet je de groenten af dekken met een plastic folie. in principe is het dan klaar om in de koelkast of vriezer te leggen! Dus ga je snijbonen invriezen de volgende keer als je wat overhoudt.
|