Boerenkool en andijvie zijn beide lid van de kruisbloemenfamilie, die bekend staat om zijn bittere smaak en zijn uitzonderlijke gezondheidsvoordelen. Zowel boerenkool als andijvie hebben een hoge concentratie glucosinolaten, waardoor ze zo goed zijn voor de ontgifting. We weten allemaal dat we meer bladgroenten moeten eten om gezond te blijven, maar soms is dat niet zo eenvoudig. Het gaat er niet alleen om meer boerenkool of andijvie te eten; het gaat er ook om dat je ze op de juiste manier eet om er maximaal profijt van te hebben. Zowel boerenkool als andijvie kunnen een beetje bitter zijn, dus als je niet van die smaak houdt, probeer ze dan te stomen met wat olijfolie voordat je er zout of citroensap aan toevoegt. Wat is boerenkool?Boerenkool is een groente die nauw verwant is aan kool en broccoli. Het is een zeer populaire groente in veel landen, maar vooral in Nederland. Het is een voedingsrijke groente die goede hoeveelheden vitaminen, mineralen, vezels en eiwitten bevat. Boerenkool staat bekend om zijn vele gezondheidsvoordelen.
Wat is andijvie? Andijvie is een veel voorkomende witlof soort. Het is een lid van de Cichorieae familie, samen met witlof en radicchio. Deze groente wordt meestal rauw in salades gegeten of in stamppot, maar je kan ook andijvie wokken. De bladeren zijn ook eetbaar, maar zijn licht bitter. De eetbare delen van de andijvieplant zijn de bladeren. De stengel wordt meestal niet gegeten. Als je verse andijvie hebt kan je andijvie invriezen als je het later wil gebruiken. Gezondheidsvoordelen van boerenkool en andijvie.– Ontgift het lichaam – De hoge concentratie glucosinolaten in boerenkool en andijvie helpt het lichaam te ontgiften. Mensen die boerenkool en andijvie van hoge kwaliteit consumeren, hebben vaak meer energie, slapen beter en hebben een betere spijsvertering. Het zou helpen bij het ontgiften door de snelheid van urineren te verhogen, waardoor de ophoping van gifstoffen in het lichaam wordt verminderd.
– Voorkomt en behandelt diabetes – Boerenkool en andijvie zijn rijk aan anti-oxidanten en anti-diabetische eigenschappen en zijn zeer geschikt om diabetes te voorkomen en te behandelen. Er wordt aangenomen dat ze de bloedsuikerspiegel verbeteren door de bloedsuiker te stabiliseren.
– Voorkomt en behandelt kanker – Boerenkool en andijvie zijn geweldig voor het voorkomen en behandelen van kanker. Ze zijn rijk aan antioxidanten waarvan wordt aangenomen dat ze kanker voorkomen. Ze zijn ook een grote bron van vitamine A, die kanker zou kunnen behandelen, vooral lever-, long- en huidkanker.
|